genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 29 januari 2017

Marathon day 70, cauliflowerbread, LCHF, runnersfood

Nog 70 dagen te gaan en ik ben alsmaar gemotiveerder.
Ik ben zo blij dat alles goed gaat dat ik nog eens een receptje post, ziezo !
Als avondmaal at ik bloemkoolbrood, zonder bloem.
 Ik gebruikte
  • 1 bloemkool (cutteren tot rijst en dan eventjes laten koken en laten uitlekken)
  • 2 eieren
  • 1 handje vol kruiden (bieslook en platte peterselie)
  • 1 mespunt Provençaalse kruiden
  • 100 gr gemalen kaas (type mozzarella)

Alles mengen en op een met bakpapier bekleedde bakplaat open strijken.
Laten bakken op 180°C gedurende 20-30 minuten.


Genieten samen met een slaatje, humus, allé net zoals je op een boterham zou doen hé ;-)

Een kiekje van ons derde loopje van deze week, met bivakmuts!

zaterdag 28 januari 2017

Runnersbreakfast, avocado-banana bowl with bluerberries and chiaseed, 71 left from Rotterdam

Het ontbijt is super belangrijk en zeker als je klaar staat voor een tochtje van 10 km lopen.
Deze moet je zeker en vast eens proberen.
Per persoon gebruik je
  • 1 banaan
  • 1/2 grote avocado (of 1 kleine)
  • 50 ml vanille sojamelk
  • 1 koffielepel chiazaad
  • bosbessen naar wens
Mix de eerste drie ingrediënten (je kan de banaan vooraf in stukjes en zonder schil laten invriezen ook, dan krijg je een lekker fris gevoel) en versier met het chiazaad en het fruit.
Smakelijk!

Als we deze nog 71 dagen lang elke ochtend mogen eten....njammie!





donderdag 26 januari 2017

Rijstcakejes, runnersfood, nog 73 dagen verwijderd van mijn eerste marathon

Nog 73 dagen zijn we verwijderd en vanaf vandaag gaat de riem er helemaal op.
Bye Bye alcohol voor de komende tijd, eerst is er de Tournée Minerale en dan is er 'ik pas' voor 40 dagen. Dus voor alle komende feestjes en recepties, ik hou van gepimpt water!
We klinken in Rotterdam weer voor de eerste keer.
Goeie voornemens maar vooral lekker moet het zijn.
Wat eet je zoal als je véél kilometers loopt?
Rijstcakejes, voedzaam, ongelooflijk lekker en gemakkelijk. Geen pakjes en geen zakjes!

Dit is een receptje vanuit een running magazine maar ik paste het een beetje aan.
Getest, geproefd, nog eens gemaakt, uitgedeeld, en overal goed bevonden.
Ideaal voor tijdens de lange lopen, je blijft lachen en vooral je kan blijven lopen (of toch bijna...)


  • 30 gr kokosolie
  •  50 gr dessertrijst (gekookt)
  •  200 gr amandelmeel
  • 80 gr gedroogde kokos
  •  50 gr gedroogde vruchten (in stukjes gesneden)
  • 2 theelepels bakpoeder
  •  Kaneel mespunt
  •  Zout
  • Vanille extract (paar druppels of naar smaak meer)
  • 2 bananen (geprakt of gemixt)
  • 100 gr honing
  •  30 gr appelmoes
  • Alles mengen en in bakpapiertjes of een siliconevorm doen en bakken gedurende 25 min op 180°C! Enjoy :-)







-          

vrijdag 13 januari 2017

Winter in het land, vergeten groenten zullen smaken!

Tijd om nog eens wat leuke recepten te lanceren.
Het wintert en het sneeuwt, dus de vergeten groenten zullen nog altijd smaken.
Als vrijwilliger gooi ik mij in het geven van workshops.
En daar zijn deze creaties een mooi resultaat van!


1. Voorjaarsstamppot

Ingrediënten
  • 750 g aardappelen
  • 400 g meiraapjes (of stukjes kool)
  • ½ l lichte groentebouillon
  • klontje boter
  • warme melk
  • 1 bos snijbiet
  • 350 g pittige geitenkaas, in blokjes
  • 1 kl mierikwortelpasta
  • eventueel wat brandneteltoppen

Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snijdt de raapjes of de kool in stukken.
  2. Kook aardappelen en raap/kool in de bouillon gaar.
  3. Begiet de brandneteltoppen met een scheutje warm water, zodat ze niet langer prikken, en hak fijn.
  4. Snij de snijbiet in stukjes.
  5. Giet de aardappelen af.
  6. Pureer aardappelen en raap/kool met boter en melk.
  7. Voeg net zoveel bouillon toe tot een smeuïge massa ontstaat.
  8. Roer de brandneteltoppen en de snijbiet door de stamppot.
  9. Roer tenslotte kaas en mierikswortel erdoor.

2. Aardperencrème met foie gras

Ingrediënten voor 4

·         500 gr aardpeer
·         100 ml melk
·         1 kruidenbouillonblokje
·         8 sprietjes bieslook,
·         Foie gras
Bereidingswijze:
Schil de aardperen en laat garen in de melk, samen met de bouillon. Pureer (giet eerst een deel van het vocht af en voeg toe indien nodig). Werk af met de gesnipperde sprietjes bieslook en de foie gras (met een kaasrasp)

3. Salade van vergeten groenten

Ingrediënten voor 4 personen

·      1/2 kleine pompoen
·      1/2 bot raapjes
·      1 koolrabi
·      1 preiwit
·      1 pastinaak
·      1 verse rode biet
·      1/2 bakje champignons
·      4 handenvol postelein
·      2 stoofperen
·      200 gr gerookt spek
·      een scheutje sesamolie
·      1 dl rode wijnazijn
·      boter

Bereidingswijze

  1. Snij alle groenten (uitgezonderd pompoen) in grove julienne.
  2. Gaar de groentjes in kokend water.
  3. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukjes.
  4. Giet de groentjes af onder koud water tot ze helemaal afgekoeld zijn.
  5. Bak de pompoen (stukjes) in de pan samen met het spek met boter en kruid af met zeezout.
  6. Stoof de peren in wat wijnazijn.
  7. Roer de julienne van groenten kort door warme boter en voeg de postelein toe.
  8. Schik alle groentjes mooi op een bord.
 




donderdag 12 januari 2017

Runnersfood, super koekjes met havermout en gedroogd fruit!

Geen prefab food voor mij, dus ik maak het zelf of ik het eet niet, zo eenvoudig als pompwater.
Voorbereid zijn, is en blijft het belangrijkst.
Je kan alle verleidingen weerstaan als er alternatieven zijn.
En dit zijn deze koekjes zeker en vast
Voor 16 stuks gebruikte ik
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr gedroogde dadels
  • 50 gr kokosrasp
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr havermout (neem glutenvrije als dit in je thema past)
  • 100 ml water
  • een mespunt vanillepuddingpoeder

Hak het gedroogd fruit fijn, voeg alle overige ingrediënten toe en meng.
Maak bolletjes en leg die op een met ovenpapier bedekte bakplaat.
Druk de bolletjes plat tot schijven.
Bakken gedurende een 20 tal minuten op 180°C.
Laat ze afkoelen. Je kan ze gerust in een gesloten trommel een paar dagen bewaren (als je dit lukt en ze nog niet opgesmikkeld zijn :-))