genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 12 april 2015

Vegetarisch koken met Lima, een fluitje van een cent!

Met twee vegetariërs in huis wordt er van mij een beetje creativiteit verwacht. Maar dat is geen enkel probleem want gezond, lekker en gevarieerd staat hoog op mijn verlanglijstje.
Ik ging dan ook de uitdaging aan om met Lima producten het lekkerste op tafel te toveren. Ik had zo het één en ander in gedachten...

Het hoofgerecht werd een gemarineerde tofu met gewokte paksoi en snijboontjes. Het dessert was een alternatief op een klassieker, nl rijstpap!

Voor 4 personen gebruikte ik
  • 250 gr tofu
  • tamari soja dressing
  • sesamzaadjes
  • olijfolie
  • kruidenzout
  • peper van de molen
  • 500 gr snijbonen (in stukjes)
  • 1 ui
  • pijpajuintjes (facultatief)
  • olijfolie
  • 1 paksoi (grof gesneden)
  • kruidenbouillon
  • Gomasio

De tofu liet ik een uur persen tussen twee snijplanken met een dik boek erop. Vroeger werd de kettlebel gebruikt maar een dik boek is beter! Als hij relatief droog is, in blokjes snijden en laten marineren in de sojadressing (type sesam).
Laat ondertusen de gesneden ui aanstoven in olijfolie. Voeg de boontjes toe en beetje kruidenbouillon en laat beetgaar worden.
Dep de tofu af en laat krokant aanbakken in een hete pan met olijfolie. Draai zodat alle kantjes gekleurd zijn.
Voeg de paksoi op het eind toe  en kruiden met gomasio. Werk de tofu af met sesamzaadjes.

Als je na deze lekkernij nog zin hebt in een toetje, dan is deze een voltreffer.
Het is licht, gezond en vooral...lekker.
voor 6 personen
  • 180 gr quinoavlokken
  • 1 liter rijstmelk
  • 2 eetlepels vanillepuddingpoeder
  • 1 eetlepel honing of stevia

Laat de vlokken wellen in de warme rijstmelk (op een laag vuurtje) voor een uurtje, roer af en toe.
Voeg de zoetstof naar keuze toe (rietsuiker mag ook natuurlijk). Voeg op het eind het puddingpoeder toe om een binding te maken.
Dien op in een dessertglas met een stukje fruit en een beetje munt!

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten