genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 28 september 2014

vegetarische curry-quinoaschotel, een glimlach op het bord, klaar in 20 minuten!

De zon schijnt en we hebben er zin in. Was ik nog vergeten te zeggen dat het weekend is? Moeten er nog meer redenen zijn om de loopschoenen aan trekken en erna een heerlijk vegetarisch gerecht te maken?

Een aantal ingrediënten om blij en gelukkig zijn probeer ik te promoten op mijn blog.
Eén daarvan is, bewegen! Is het wandelen, of fietsen of lopen, is het intensief of gewoon te voet naar de winkel gaan? Het geeft een positieve boost, doen dus!

Denk je aan het milieu, aan het dierenleed, ...  en eet je bv één dag in de week geen vlees of vis?

Maak dan misschien deze eens.

Voor 4 personen
  • 400 gr quorn
  • 200 gr quinoa
  • 1 eetlepel curry
  • 125 ml sojaroom
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 1 appel
  • 1 paprika
  • kruidenzout, peper van de molen
  • beetje pili pili of paprikapoeder
  • 1/2 auberge
  • 1 ui
  • beetje olijfolie

Stoof de ajuin aan in de olie en voeg de appel, paprika en aubergine toe (in blokjes gesneden).
Kook ondertussen de quinoa (eerst grondig spoelen) volgens de richtlijnen op de verpakking.
Voeg bij de groentjes de quorn, de kruiden en de sojaroom.
Laat nog een kwartiertje pruttelen en serveer met de gekookte quinoa.

Eet er nog een slaatje bij en geniet verder van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten