genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 7 september 2014

kokostaart, een natuurlijk voedselzandlopertaartje!

Stel, je krijgt bezoek en wil graag binnen het uur iets zelfgemaakt op de tafel krijgen?
Dan is dit taartje echt wel een aanrader.
Het komt uit een oud schriftje van mijn moeder zaliger, dus het originele recept is niet VZL maar verder op de pagina zie je ook het VZL recept!
En kijk het gaat een nieuw leven tegemoet!

Nodig voor een bakvorm van 26 cm
  • 1 bladerdeeg
  • 150 gr kokos
  • 100 gr gesmolten boter
  • 100 gr suiker of stevia (volgens de verpakking)
  • 2 eieren

Leg de bladerdeeg in de vorm en prik erin met een vork.
Knip het deeg dat teveel is af en bewaar om er strakjes reepjes van de snijden voor bovenop.
Meng al de overige ingrediënten met elkaar en stort dit op het deeg.
Leg de rest van het deeg in reepjes op de taart.
Bakken gedurende 35 minuten op 180 à 200°C.

Wil je het voedselzandloper? Maak dan een deeg van 

  • 300 gr amandelmeel
  • 1 ei
  • kokosolie
  • 15 gr verse gist
  • sojamelk (vzl)

Veel plezier!

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er een heerlijk kokostaartje uit, maar ik vind het recept niet terug?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt om het recept telaatsen Carine, ik ga het toch eens uitproberen! Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit!! Hoe maak je het deeg?

    BeantwoordenVerwijderen