genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 8 september 2013

Slaatje van pompoen en patisson, voedselzandlopergewijs genieten

Het is nog vroeg op het seizoen maar toch gaan we ons al wagen aan een creatie met butternut en patisson.
We hadden gisteren een feestje en dit slaatje scoorde toch wel echt goed.
Ik wou nog snel een origineel potje met groenten vullen en waagde mij aan deze creatie. Ik viel in de smaak dus gewoon doen. Vlieg erin met volgende ingrediënten:
  • 1 butternut (of andere soort pompoen)
  • 1 patisson
  • lekkere olijfolie, ik gebruikte nummer 2
  • Provençaalse kruiden
  • peper en kruidenzout
  • gepelde pistachenoten (100 gr)
  • schilfers Parmezaanse kaas

Schil de pompoen en patisson en snij in blokjes en doe in een vuurvaste schotel. Besprenkel met olijfolie en met de kruiden en goed mengen. Zet in de oven voor 40 minuten op 200°C. Af en toe eens omroeren.
Laat afkoelen en doe er de gehakte nootjes bij en werk af met kaas.
een ander gerechtje met patisson
Laat het je alleszins smaken,dit hebben wij ook gedaan.
Heb je geen patisson in huis, gebruik dan meer pompoen bv of andere vergeten groenten.

Zoek je andere creaties met butternut? Of met patisson?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten