genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 14 september 2013

Gezond afvallen? Voedselzandloper rabarber-banaantaart, vegan op zondag

We gooien het op de blog, zorgvuldig voorgeproefd, net niet zoet, net niet té zuur, weze gewaarschuwd.
Taart eten is altijd genieten met mate, maar bij deze...is het gewoon ervoor gaan.
Vegan, glutenvrij, voedselzandloper, ja eigenlijk gewoon fruit en noten bakken en dat is het.
Maar ja het moet matchen hé, en dit doet het. Wil je andere taart? Ander dessert?
Voor een vorm van 26 cm gebruikte ik

Voor het vulsel
  • 4 rijpe bananen
  • 3 grote stengels rabarber
  • 25 gedroogde abrikozen
En lap we kunnen eraan beginnen...

De noten mixen met de olijfolie, bakken in een voorverwarmde oven gedurende een kwartier op 200 °C.
Mix de bananen en doe er de schijfjes rabarber bij en de snippers gedroogde abrikoos, njammie, eet ze niet allemaal op terwijl je bezig bent hé ;-)
Haal de notenkoek uit de oven en doe de mengeling erop. Bak voor een 40-tal minuutjes op 175 °C.


 

1 opmerking:

  1. lijkt me heerlijk, maar moet de rabarber eerst worden gekookt?

    BeantwoordenVerwijderen