genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 10 augustus 2013

Rode bietensorbet met maatje en maatjes

Gisteren ongelooflijk genoten van de leuke avond met lieve vrienden. Gelachen als geen ander, pijnlijke kaakspieren getuigen daar de dag nadien nog van, maar dit geeft niet.
De voedselzandloper geeft me zoveel energie om bezig te zijn met gezonde voeding. En zoveel inspiratie om op gelijk welk moment, een doordeweekse dag of een super feestelijk moment, altijd heerlijke voedselzandlopergerechten op tafel te zetten. En met succes, genieten met maten, joepie.

En gisteren was het natuurlijk ook een supertof moment want een lieve fan heeft mij vernoemd op haar blog in de krant:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLLFI_20130808_001&fb_source=message
Merci Linda en veel plezier met de voedselzandloper, gezond leven en toch het ideale gewicht bereiken of behouden, goed zo!
Al veel gepraat, maar hoe zit het met die sorbet van rode bieten?
Had zin in een maatje, een vette vis is altijd goed voor de voedselzandloper. Maar een origineel bijgerechtje is altijd mooi meegenomen. En we gaan voor appel en rode biet.

Voor 4 glaasjes sorbet gebruikte ik
  • 40 gr rietsuiker
  • 350 gr voorgekookte rode bietjes
  • granny smith, in plakjes en in blokjes

Gebruik je de Thermomix?

Mix de suiker 1 minuut op stand 10. Voeg de gekookte rode bietjes toe en mix op stand 10 gedurende 2 minuten maar onderbreek elke 30 seconden om bij te spatelen. Doe dit brouwsel in ijsblokvakjes en zet in de diepvries voor minstens 24 uur.
Op het moment van het serveren mix je de blokjes 1 minuut op stand 10, om de 20 seconden bijspatelen. 

Sorbet zonder de Thermomix?

Mix in de keukenrobot of met de mixer de suiker en de voorgekookte rode bietjes tot een homogene massa zonder structuur. Doe in een recipiënt in de diepvries en roer elk uur om met een vork (dit  toch zeker een zestal keer).

Een moment van opdienen komt eraan, iedereen is aan het genieten van de babbel en de ambiance?
Leg een maatje op een bord. Snij de appel voor de helft in schijfjes en voor de andere helft in blokjes.
Schep de sorbet in een glaasje, versier met de schijfjes appel en leg de blokjes bij het maatje.
Ziezo, we zijn klaar voor dit lekker, licht voorgerecht, hapje of tussendoortje.
Probeer ook eens de sorbet met avocado of met tomaat (oei staat blijkbaar nog niet op de blog, zal ik zo snel mogelijk in orde maken, eventjes geduld dus).
Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Getuige van het eerste uur: Heerlijk!
    De smaken van het maatje en de rode biet gaan verrassend goed samen, origineel, je moet er maar op komen...
    De positieve commentaren zijn dik verdiend, genieten van gezonde lekkernijen, perfect, BRAVO Carine!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het is beter dat je de suiker vervangt door agavestroop.
    het is zoeter dan suiker en daarom hoef je er niet zoveel van te gebruken.

    BeantwoordenVerwijderen