genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 30 mei 2013

Zoete aardappelschotel, voedselzandlopergerecht voor in een kille lente


Bijna juni, maar toch denk ik dat deze ovenschotel zal smaken. Is het weer toch véél beter, zet hem dan op de bbq onder deksel om te laten garen!
We gebruiken voor 4 personen
  • 1 kg zoete aardappel
  • 5 dikke preien
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr gerookte zalm
  • facultatief 1 bladerdeeg
Laat de zoete aardappelen koken en van zodra gaar, pureren, kruiden met peper en zout.
Snij de prei in reepjes en laat aanstoven in olijfolie met de look en ui en voeg na een paar minuutjes een paar eetlepels sojaroom toe.
Zet je oven aan op 200°C. Dresseer je schotel als volgt:
een laagje prei, een laagje gerookte zalmplakjes, zoete aardappel er bovenop.
Als je het feestelijk wilt maken? Leg er dan een plak bladerdeeg op, eventjes in prikken met een vork en in de oven laten verdwijnen voor 45 minuten!
Overheerlijk!
Zoek je nog andere gerechten met zoete aardappels of met heerlijke prei?


1 opmerking:

  1. Mmmm, ik weet al wat ik straks zal kopen in de winkel... Past dan ook perfect bij dit weertje... Het gerechtje met de spinazie, appeltjes en curry is trouwens ook een toppertje! Dat zal ik dit weekend voor de tweede keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen