genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 26 mei 2013

Verrukkelijke vijgen uit de oven, heerlijk nagerecht

Zondag, tijd voor een dessertje bij het brunchen? Of een lekker tussendoortje?
Ga aan de slag!

We gebruiken voor 4 personen
  • 12 verse vijgen
  • sap van 2 appelsienen
  • zeste van 2 appelsienen
  • handje vol pistachenoten (natuur)
  • 200 gr mascarpone
  • 2 eetlepels honing (naar smaak)
  • paar blaadjes munt
Zet de oven aan op 200°C en ga aan de slag.
Geef de vijgen een mooie inkeping en haal eventueel een beetje vruchtvlees eruit.
Zet de vijgen in een vuurvaste schotel.
Maak ondertussen de vulling klaar.
Rasp de appelsienen en pers ze uit. Hak de pistachenoten grof. Meng de mascarpone met het sap, de zeste en de noten. Vermeng de honing erdoor (wil je zoeter, voeg dan meer honing toe).

Werkwijze met de Thermomix?
 Doe de pistachenoten in de mengbeker, 3 sec op stand 6. Voeg de mascarpone toe, het sap en de rasp en de honing, en doe het volgende met de Thermomix: stand omgekeerd mes, 1 minuut, snelheid 5.

Vul de vijgen op met dit mengsel en zet een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven.
Zin in andere receptjes met vijgen

Smakelijk en geniet ervan!

1 opmerking:

  1. eentje om eens te maken!!! Ziet er lekker uit! Maar de vijgen in de tuin zijn maar voor rond september. Dus nog ff wachten. Maar alvast bedankt om te delen Carine!!

    BeantwoordenVerwijderen