genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 19 mei 2013

Avocado met amandelnoten en koriander, zonnig bijgerecht

We zien de zon en weten zeker...
we gaan zwichten voor een lekkere avocado met rode accenten.
Avocado is super gezond en behoort bij mij tot mijn dagelijks voedsel, njammie.
Zin in een slaatje met rode kool of met witte kool?

Dit eenvoudig 'slaatje' van vandaag (zoals op de foto) bevat voor 2 personen
  • 2 avocado
  • 1 rood pepertje
  • handvol verse koriander
  • 2 eetlepels gehakte amandelnoten
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • paar druppels wijnazijn
  • peper en zout
Snij de avocado's in partjes en bewaar met de pitten erbij (voorkomt de verkleuring). Snij de rode peper fijn, snij de koriander fijn en bak de gehakte amandelnoten even aan in een droge pan.
Voeg die drie ingrediënten bij de avocado en werk af met de mosterd, olijfolie en wijnazijn. Kruiden met peper en zout en dan...genieten!


1 opmerking:

  1. Veronique De Cock19 mei 2013 om 14:27

    Krijgen we deze week ook nog het receptje van komkommersorbet met sint-jacobsvruchten en slaatje van avocado met amandelen? Lijkt me oh zo lekker en zou dit ook wel eens willen klaarmaken... Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen