genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 29 maart 2013

Voedselzandloperovenschotel, restjes witte kool met 2 kazen

Mooie perspectieven in het vooruitzicht, een weekje vakantie!
Lijstjes maken maakt de mens gelukkiger las ik deze week, dus ja een verlanglijstje voor deze week:
  • veel kokkerellen voor man en zonen en dochter
  • veel plezier beleven aan de blog en eens een beetje extra schrijven erop
  • veel gaan lopen
  • meedoen aan het smaakpanel Food & Mood inAntwerpen
  • jeugd extra verwennen in deze vakantieperiode
....

Ik had vroeger altijd de indruk dat je van lijstjes maken eerder neerslachtig werd, je zag dan pas wat je allemaal kon realiseren en wat niet. Ik hou jullie op de hoogte alvast.

Dag 44 van dagen zonder vlees, we doen met zeer veel enthousiasme verder. Het is leuk en een uitdaging met elke dag te variëren, zonder ingrediënten, die vroeger een evidentie waren.
Restjesdag vandaag. We hebben nog een stuk witte kool, nog Parmezaanse kaas en ook nog blauwe kaas.

Een ovenschotel, om de vrieskou rond Pasen, te kunnen overbruggen.
Vorige week dit moment, vol stress om te koken voor veel mensen, nu rustig bijkomen.

Snij een stuk witte kool fijn en blancheer. Laat uitlekken en goed kruiden met peper en zout en nootmuskaat. Schik in een ovenschotel, rasp Parmezaanse kaas en verkruimel blauwe kaas erover. Laat garen in de oven gedurende een half uurtje en doe er de laatste 10 minuten sesamzaadjes op om mee te kleuren.

Ziezo, we scoorden op veel punten.
  • gezond eten met veel groenten, geen vlees of vis
  • alle restjes verwerken
  • verwarmend gerecht om helemaal klaar zijn om de vakantie aan te kunnen
  • eenvoudige gerechtjes kunnen zo lekker zijn
  • geen prefab food, we prutsen zelf in de keuken en het is zoveel beter
 ....

Amai, zie je, zonder dat het gepland was, weeral een lijstje...


Veel plezier ermee en normaal gezien komt er morgen een dessertje op de blog!
Speciaal voor een collega gaan we proberen om plattekaastaart te maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten