genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 25 februari 2013

falafelkoekjes, voedselzandlopergerecht

We gaan vol enthousiasme verder met dag 13 van dagen zonder vlees.

Een eenvoudig hapje maken, het kan.
We genieten ten volle van onze vastenperiode, het is echt een aanrader, je wordt zo creatief met andere ingrediënten.
We gebruiken
- kikkererwten
- cashewnoten
- limoenen
- munt
- peterselie
- knoflook

We laten de kikkererwten weken op 1 van de 2 wijzes (bereiding kikkererwten).
Na het koken (ongeveer 45 minuten) gebruiken we 200 gr kikkererwten, 200 gr cashewnoten en het sap van 1 limoen. We mixen die ingrediënten. Voeg een handvol versnipperde munt en een portie peterselie toe. Gebruik de zeste van 2 limoenen en ook 1 uitgeperst teentje knoflook.
Meng alles samen en vorm platte koekjes.

Bakken in een ruime portie olijfolie.
Je kan dit serveren als voorgerecht of als hapje.
Een coulis van rode paprika past er perfect bij. Receptje komt morgen!
Smakelijk alvast.

1 opmerking:

  1. Wow, wat een heerlijk koekje, heel apart met die limoenrasp. Helaas bleven ze niet allemaal heel tijdens het bakken. Zou het helpen om ze even door een geklutst ei te halen voordat je gaat bakken?
    Ik heb er een sausje van yoghurt, citroensap, olijfolie, knoflook, snufje zout enchilipoeder bij geserveerd.

    BeantwoordenVerwijderen