genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 10 januari 2013

Witte bonen met garam masala

Een groententorentje met witte bonen, ui en rode paprika, en kruiden met garam masala.
Na de feesten snakken we naar een eenvoudig groetengerechtje, zonde poespas maar lekker.
Laat een ui aanstoven in olijfolie, voeg de gesneden rode paprika toe en ook de gekookte witte bonen (je mag gerust een bokaaltje nemen, indien je met de gedroogde versie werkt, doe je het als volgt:
bonen gedurende 10 uur laten weken en erna goed spoelen en 1 uur koken).

Laat 10 minuten garen en kruiden met garam masala (ongeveer een koffielepel op deze hoeveelheid).
Garam masala is een mengeling van kruiden met onder andere laurier, karwijzaad, chilipoeder, koriander en komijn.

Dit torentje geeft je veel energie, de bonen zorgen voor veel calcium, voedzaam en een lang verzadigingsgevoel.
Veel plezier en smakelijk!

1 opmerking:

  1. Zal wel lekker zijn maar hebben de darmen daar niet teveel last van?

    BeantwoordenVerwijderen