genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 22 januari 2013

Chili con carne, warmte tijdens de koude

Met dank aan Sarah voor het recept. Heb een potje gekookt voor Sandra, een warm gerechtje tijdens de sneeuw. Eenvoud met lekkere bonen en veel groenten, smaakt altijd.

Wat heb ik gebruikt?

- 1 kg gemengd gehakt
- 4 rode paprika's
- 2 grote ui
- 2 teentjes look
- 2 blikken maïs
- 2 blikken kidney beans
- 2 blikken tomatenblokjes

- 4 wortels in brunoise gesneden
- 1 tomatenpassata 400 ml
- 1 glas witte wijn
- 2 kruidenbouillonblokjes
- laurierblaadjes
- 1 scheut porto

- pili-pili (1/4de  koffielepel)
- 1 soeplepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel gevriesdroogde koriander
- 1/2 koffielepel cajunkruiden

En dan gaan we aan de slag: stoof look en ajuin aan in olijfolie en voeg gehakt toe (voor de veggies, voeg quorn toe, of extra bonen), laat stoven en kruiden (naar smaak, hoeveelheden kunnen nog verhoogd of aangepast worden natuurlijk). Voeg alle groenten toe en de passata en de wijn  en porto en laat garen gedurende een uurtje op zachte temperatuur.

Serveren met zure room, guacamole en peterselie!

 

1 opmerking: