genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 16 januari 2013

Amandelbrood, voedselzandloperbrood tot en met

Amandelbrood maken als alternatief voor het klassieke brood, als tussendoortje, als snoepje...

We zijn bewust bezig met de voedselzandloper, dus geen granen op ons menu. Een lekker broodje gaan we vandaag klaarmaken, iets tussen brood en dessert, iets tussen zoet en hartig, iets wat er altijd bij kan!
Veel energie en dit natuurlijk ook dankzij de gezonde voeding.
We vliegen erin:
- 300 gr amandelpoeder
- 100 gr ongepelde amandelnoten mixen tot grof gehakte noten
- 4 of 5 eieren
- 100 ml sojamelk
- 1/2 koffielepel stevia
- 1/2 koffielepel bakpoeder (of bicarbonaat)
- 10 draaien van de zoutmolen


We hakken de noten grof, voegen het amandelpoeder toe en zachtjes mengen. Erna de eieren loskloppen met de melk, de stevia, het bakpoeder en het zout.
Voeg alles bij elkaar tot een homogene massa.
De massa in een siliconevorm doen en bakken op 180°C gedurende 40 minuten.
Eventjes laten rusten en ontvormen.


Je kan de sneetjes brood gerust besmeren met  pompoenchutney.

Gezonde snoepjes, lekker brood...smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Leuk recept. alleen... wat ik dan weer niet snap is dat je wel (op de foto) een sojamelk met toegevoegde suiker gebruikt. En sojamelk dus. Hoe gezond is dat nu? Gemanipuleerd/bewerkt??? daar heeft ook iedereen weer andere ideeën over.... Overigens heb je een leuke en interessante site, veel info, mooie recepten!!!!
    petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk anoniem (13 juni....) De soya viel mij ook op. Yak! voor mij ook geen soya. Misschien is kokosmelk een betere vervanger ?

      Verwijderen
  2. sojamelk is helemaal niet yaki, je kan ook ongezouten en ongesuikerde sojamelk gebruiken.
    Alles is beter dan bloem gebruiken.
    Eerst proeven dan commentaar geven

    BeantwoordenVerwijderen