genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 21 december 2012

Eenvoudige wok met spitskool

Een eenvoudig wokgerechtje, weinig tijd en toch de moeite doen om zelf iets te maken,super!



Je hebt altijd wel nog een stukje groente, een restje pasta,... we doen het liever zelf dan prefab food te kopen hé.

Ik heb dit gemaakt op 20 minuten en heb er dit voor gebruikt :
- een stuk spitskool
- 1 rode paprika
- 1 ajuin en een teentje look
- kokosmelk, een blik of verse kokosmelk
- 1 kippenfilet (of een ander restje)
- wokmie
- curry of pili pili

Bak de stukjes kip aan en voeg de grof gesneden ajuin, de geperste look en de repen paprika en spitskool erbij. Laat 10 minuten stoven, kruiden met peper en zout en curry en pili pili en voeg de kokosmelk toe (je gerecht mag net onder het vocht staan) en van zodra warm, voeg je wokmie toe. Paar minuutjes laten pruttelen, omroeren en klaar is kees.

Doe er nog een beetje peterselie over en binnen het half uur heb je een heerlijk en evenwichtig gerecht!
Zonder de wokmie erbij, is het voedselzandloper!
Smakelijk en bij ons bleef er zoveel over...


1 opmerking:

  1. Deze wok is zoooo lekker!! De dag erna is hij zelfs dubbel zo lekker! :)

    BeantwoordenVerwijderen